Pages

mandag den 12. december 2011

Babytype testen

Jeg fandt denne test på http://www.morsbaby.net/ og synes egentlig den er lidt sjov. Prøv den.
Udfaldet af testen på Sofia blev, at hun er et mønsterbarn. Det kommer ikke som nogen overraskelse for mig.

Englebabyen:
Denne type baby er den slags alle første-gangs mødre ønsker sig, så god som guld. Hans signaler er lette at læse. Han lader sig ikke forvirre af at omgivelserne forandre sig og han er let at tage med på tur. Faktisk kan du tage ham med hvor som helst uden problemer. Han spiser, leger og sover fint og som regel græder han heller ikke, når han vågner. Han kan underholde sig selv ved bare at ligge og kigge eller med er stykke legetøj. Englebabyer kan ofte berolige sig selv, når han f. eks skal sove. Hvis han når at blive overtræt og klynker lidt,  ved du med det samme, at nu er det sovetid, så putter du ham og han falder selv i søvn.
 
Mønsterbabyen:
Det er vores forudsigelige baby og derfor er han egentlig ret let at have med at gøre. Mange mønsterbabyer er i rytme, så der er ikke mange overraskelser i løbet af dagen. Han når alle hans udviklingstrin lige efter bogen og sover sikkert igennem om natten når han er godt tre måneder. Ruller når han er fem måneder og sidder når han er seks måneder. Vækstspurterne tager han også lige efter bogen og allerede når han kun er en uge gammel kan han godt ligge vågen for sig selv i kort tid uden at græde.
De er ikke svære at få til at sove og smiler gerne tilbage hvis man smiler til dem.
 
Den følsomme/nærtagende baby
For de ultra-sensitive babyer er verden en stort sammensurium af konstant stimuli. Han bliver urolig ved lyden af en motorcykel, når tvét skifter lyde, hvis en hund gør udenfor, der skal ikke så meget til. Han blinker og drejer hovedet væk fra skarpt lys. Nogen gange græder han uden nogen særlig grund, selv om mor er der. Når han er utrøstelig i disse situationer, råber han (på hans babysprog) "Jeg har fået nok, jeg har brug for fred og ro!". Han bliver ofte urolig efter fremmede folk har holdt ham eller hvis I har været på tur. Han kan ligge selv et par minutter, men han har brug for trygheden ved hele tiden, at kunne fornemme en nær omsorgsperson. Denne type baby elsker at sutte og dette behov bliver ofte mistolket for sult. Så en sut er en god idé til en følsom baby. Han kan godt spise uregelmæssigt og nogle gange virker det som om han har glemt hvordan man gør. De kan være svære at få til at sove både om dagen og ved sengetid. Deres system er så følsomt, at de let bliver hylet ud af den, hvis tingene ikke foregår præcis som det plejer. En alt for lang lur, et måltid som bliver sprunget over, en uventet besøgende, eller en ny slags modermælkserstatning, sådanne ting kan få en følsom baby helt ud af fatning. Når du skal berolige en følsom baby bliver du nød til at efterligne miljøet i din mave, så meget som muligt. Svøb ham tæt, hold ham tæt ind til dig, så hans hoved er ved din skulder, hvisk. "Sh..sh....sh..".-lyde tæt på hans øre (den lyd er tæt på lyden inde i din mave). Samtidig skal du klappe ham blidt på ryggen, rytmisk, så du efterligner hjertets banken (Det skal gøres virkeligt blidt og forsigtigt, han skal nødig stimuleres endnu mere). Denne metode beroliger næsten alle slags babyer, men den er speciel god for den ekstra følsomme baby. Jo hurtigere du lærer din følsomme babys signaler at kende, jo lettere bliver hverdagen. Disse babyer elsker struktur og forudsigelighed. Ingen skjulte overraskelser tak.
 
Den livlige baby
Med denne type baby virker det som om at han allerede ved fødslen ved hvad han kan lide og hvad han ikke kan lide. -Og han vil bestemt ikke tøve med at lade dig det vide. De laver ofte nogle høje lyde og kan indimellem lyde helt arrige. Når han vågner om morgenen hyler han straks for at kalde på mor eller far. Han er ikke vild med at ligge alene på et legetæppet  eller i kravlegården. Han vil hele tiden et eller andet og brokker sig højlydt. Ofte kan de være sådan lidt "oppe at køre", så det kan være en god idé at svøbe dem, når de skal sove, da hans arme og ben ofte spræller så meget, at han gør sig selv overstimuleret. Den livlige baby er hurtig til at gribe ud efter ting, de ligger også hurtigt mærker til andre babyer før de ligger mærke til ham. Når han bliver lidt ældre vil han elske at tage legetøjet ud af hånden på andre. Når han først er blevet overstimuleret kan han græde længe og intenst før han falder til ro.
 
Den gnavne baby
Det virker som om at de gnavne babyer har været her før, de er gamle sjæle, som ikke er specielt glade for at være kommet tilbage. Det  er dog bare vores teori, måske tager vi fejl. Men lige meget hvad årsagen er, er denne type baby sur, sur på hele verden- og det lader han dig ikke være i tvivl om. Han klynker hver morgen, smiler ikke meget i løbet af dagen og er urolig ved sengetid. Hans mor har noget svært ved, at finde babysittere, da de ofte tager denne lille fyrs dårlige humør, personligt. Han var ikke vild med at blive badet i starten og at få skiftet ble er heller ikke det bedste han ved. Hvis mælken løber for langsomt ved amning bliver han utålmodig. Det kan med denne type babyer være hårdt arbejde at amme og slet ikke så ofte må mor opgive og gå over til modermælkserstatning. Når man skal berolige den gnavne baby kræver det i høj grad en meget tålmodig mor eller far, fordi disse babyer bliver virkelige gale og deres gråd kan vare længe og være meget højlydt. Her skal "Sh...sh.."- lyder være højere, han hader at blive svøbt og det vil du slet ikke være i tvivl om, hvis du prøver. Hvis din gnavne baby er gået helt agurk, så prøv   med ro og kærlighed i stemmen, rytmisk at sige : "såå sååå, mor er her..såå såå " o.s.v, samtidig med at du vugger ham blidt frem og tilbage. (Når du vugger en baby bør du altid vugge ham frem og tilbage ikke til siden eller op og ned. Inden i maven vuggede han frem og tilbage mens du gik, så det er han vandt til og det vil berolige ham)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...