1 pk. gær
4 dl. lunkent vand
1 dl. cultura
2 tsk. salt
200 g revne gulerødder
160 g grahamsmel
ca. 550 g hvedemel
1 æg til pensling
sesamfrø
Opløs gær i vand i en stor skål. Tilsæt cultura, salt, gulerødder, grahamsmel og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen rigtig godt igennem, og tilsæt mere hvedemel, så dejen netop slipper fingrene.
Dejen skal hæve i 30 minutter
Del dejen i 12 stk. og form hver stykke til en bolle, lad bollerne hvile 5 min. på bordet.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade, til en diameter på ca. 12 cm = 6 stk. på en plade.
Pisk ægget sammen og pensl bollerne. Drys med sesamfrø.
Lad Bollerne hæve i ca. 30 min.
Bag dem i ovnene ved 180 grader i ca. 15 - 20 min. til de er gyldenbrune på toppen.
Det færdige resultat :P
Og dagen efter var de også vildt gode. Stadig bløde og saftige. Puttede den bare i en almindelig frysepose :)
SvarSlet