Pages

onsdag den 15. februar 2012

På vinterferie i uge 6.

I sidste uge var vi et smut i Berlin, i en hel uge, og for anden gang på 1½ år. Det var en dejlig tur, men for pokker det var koldt *brrr*...
Nu vi havde været der før, så havde vi jo set alle "turistfælderne", så vi var ikke helt klar over hvad vi ville bruge ugen på.
Vi ankom lørdag eftermiddag, hvor vi brugte tid på at handle ind og falde til i vores lejlighed, tæt på Alexander Platz.
Søndag ville vi gerne se Rigsdagen, Tysklands svar på Christiansborg. Desværre var det sådan, at når man kommer med klapvogn, så skal man ansøge om at komme ind, via Rigsdagens hjemmeside, og 4 dage før man vil besøge stedet. Så det eventyr stoppede ret bradt :-/

Rigsdagen, ligger lige ved Berlin Hbf.

Kaffe og kage-pause :)

Videre gik turen så til Potzdamer Platz, hvor vi så 4 stykker af Berlinmuren. Mine tanker går til de mennesker der har lidt under denne mur. Det er forfærdeligt :(


Der Mauer, ved Potzdamer Platz
På vejen fandt vi tilfældigt dette jødiske mindemærke. Egentlig ikke noget vi stilede efter, men det var flot at se, og sjovt at gå mellem de store søjler.

Det ser ikke ud af meget, men det er et besøg værd. Ligger tæt på Brandenburger Tor

Mellem søjlerne

I baggrunden ses kuplen fra Rigsdagen, som skulle være et helt specielt besøg.

Det var hundekoldt! Sofia er puttet helt ned i klapvognen!

Salvador Dali museet blev besøgt med tanker om at vi skulle se hans mesterværker, her blev vi lidt skuffede, for der var kun tegninger og få skulpturer :( Dog fandt vi en isbjørn udenfor museet som skulle kysses ;-)

Kys bjørnen
I Berlin ligger KaDeWe -et kæmpe shoppingcenter i 7 etager, og med alverdens butikker som forhandler de rigtige mærker, Dior, Chanel, MiuMiu osv... ALT er svinedyrt, så plastikkortene forblev i pungen.
Men ganske tæt på ligger TaPaKa, som er en sushibar med runningsushi. Prisen er 15 euro, og så kan der spises ALT hvad man kan... Adressen er Marburgerstrasse, og den ligger lige ved Den Bombede Kirke.

De sidste dage vi var i byen, kom hele familien på besøg. Det var rigtig hyggeligt. Mine forældre nappede et hotel, mens søskende og kærester sov i vores lejlighed. Godt der var 2 badeværelser.
På en af vores gåture kom vi forbi Domkirken. Vi var inde i den sidste gang, og den er meget flot inden i, og uden på. Kirken har været lukket i 40 år hvor den blev gjort istand. Inden i kirken og i kælderen er der fyldt med kister fra kongen og dronningen - og deres børn.


Billedet er taget fra siden af kirken.

På den anden sidste dag, besøgte vi CheckPoint Charlie, som er obligatorisk når man er i Berlin. Her kan man læse historien omkring muren og om de der døde på deres færd over muren. Det er virkelig spændende.
I jorden rundt i Berlin er lagt brosten på en lang række. Det var her muren gik.


1961 - 1989
Østsiden, den fattige del, ikke den del man ville ønske sig at bo på.

Vestsiden
Vi kan bestemt anbefale en tur til Berlin. Der er meget at se på. Maden i supermarkederne er billigt, og det er heller ikke dyrt at gå ud at spise. Køber man en togbillet til flere dage, så man kan rejse uafbrudt med U-bahn, tog og bus, medfølger et hæfte med rabataftaler til diverse attraktioner. Dette er en god ide, da der er mange penge at spare.

Hvis du skulle have spørgsmål, er du velkommen til at spørge :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...